Groente koekjes

Ik heb helaas geen idee van wie dit recept is.
Zie je je eigen recept? Geef me dan even een berichtje.
Dan plaats ik je © erbij!

©Onbekend

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Benodigdheden:
250 ml gemengde peentjes en erwtjes uit blik, laten uitlekken;
625 ml volkoren meel;
125 gram magere melkpoeder;
5 ml knoflookpoeder (een puddinglepeltje vol ongeveer);
90 ml plantaardige olie;
1 ei, losgeklopt;
125 ml water, dat je een nacht goed koud hebt laten worden in de koelkast;

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~- pureer de peentjes en erwtjes;
- doe in de mengkom het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder;
- voeg nu de gepureerde erwtjes/peentjes toe, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed. 
- Verdeel het deeg in 2 ballen;
- Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; - rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een centimeter dikte;
- snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit het deeg.; 
- Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat (het papier licht invetten); 
- verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15 minuten aan één kant; 
- draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten.
- Laten afkoelen en in een plastic zak of blik opbergen.

Die doperwten/peentjes kan je door van alles vervangen: sardientjes, kruiden, vlees, bedenk het maar.